PIIRIKRIIS Peame olema valmis suuremahuliseks ränderündeks (7)

Erkki Koort
, Julgeolekuekspert
Copy
Vene Julgeolekuteenistuse FSB piirivalvurid moodustasid Narva silla keskele aheliku. Tegemist võis olla läbimurde tõkestamise õppuse või FSB üksuste halva omavahelise kommunikatsiooniga.
Vene Julgeolekuteenistuse FSB piirivalvurid moodustasid Narva silla keskele aheliku. Tegemist võis olla läbimurde tõkestamise õppuse või FSB üksuste halva omavahelise kommunikatsiooniga. Foto: Ekraanitõmmis videost

Euroopa piire on taas tabanud rändesurve, mille tulemusena suletakse Soomes neli piiripunkti, mis tähendab, et nende kaudu ei saa piiri kuidagi ületada. Piiride sulgemine võib ees oodata ka Eestit. Tegelikult oli Eesti piir surve all ka 2010. aastal, kirjutab Postimehe ja sisekaitseakadeemia julgeolekuekspert Erkki Koort.

16. novembril tuli teade Eesti piirile jõudnud inimestest, kes soovisid siia pääseda ebaseaduslikult. Piirivalve tegutses väga professionaalselt ning ei lasknud sisenemisõigust mitteomavaid süürlasi ja somaallasi Eestisse. Need 19 migranti suunati tagasi juba sillalt, mis näitab, et Eesti piirivalvel ilmselt oli vastav eelinfo olemas ning sellele suudeti ka piisavalt kiiresti reageerida. Väga professionaalne.

Kui kellegi abikaasa või sõber käib praegu Venemaal, teostab seal vedusid või pakib midagi kokku, siis võiks talle öelda, et tekib oht saada tagasi Eestisse alles kolme kuu pärast.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles