JAAK TREIMAN Eesti konsulaatide sulgemine USAs on vastuolus meie rahvuslike huvidega (1)

Jaak Treiman
, Eesti Vabariigi aukonsul Los Angeleses
Copy
"Mission impossible" (1995). Portreefilm Ernst Jaaksonist kui Eesti kõigi aegade pikima poliitilise karjääriga (75 aastat) mehest. Pühendatud Ernst Jaaksoni 90 ja ÜRO 50 aasta  juubelile. Filmitud New Yorgis.
"Mission impossible" (1995). Portreefilm Ernst Jaaksonist kui Eesti kõigi aegade pikima poliitilise karjääriga (75 aastat) mehest. Pühendatud Ernst Jaaksoni 90 ja ÜRO 50 aasta juubelile. Filmitud New Yorgis. Foto: Kaader filmist

Eesti ei peaks sulgema konsulaate San Franciscos ja New Yorgis, vaid hoopis USAs avama uusi, kirjutab Jaak Treiman, Eesti Vabariigi aukonsul Los Angeleses.

Tänan teid võimaluse eest väljendada mõtteid San Francisco ja New Yorgi peakonsulaadi sulgemise kohta.

1986. aastal, kui Nõukogude Liit okupeeris veel Eestit, nimetas Ernst Jaakson mind Eesti aukonsuliks Californias. 1990. aastate alguses, pärast Eesti taasiseseisvumist, jälgisin uhkusega välisministeeriumi üleminekut New Yorgi Rockefeller Centeri 1930. aastate dekooriga kontorist päris oma majja vaba Eesti pinnal. Maja oli tulvil kaasaegset tehnoloogiat ja energilisi uuendusmeelseid idealiste, kes olid läbipaistvalt pühendunud Eesti iseseisvuse kaitsmisele ja Eesti kodanike heaolu teenimisele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles