MARGARITIS SCHINAS Olukord tööturul halveneb. Kui me kohe ei tegutse, siis hiljem kahetseme (3)

Margaritis Schinas
, Euroopa Komisjoni asepresident
Copy
epa09629344 European Commission Vice-President for Promoting European Way of Life, Margaritis Schinas gives a press conference on police cooperation package in Brussels, Belgium, 08 December 2021.  EPA/OLIVIER HOSLET
epa09629344 European Commission Vice-President for Promoting European Way of Life, Margaritis Schinas gives a press conference on police cooperation package in Brussels, Belgium, 08 December 2021. EPA/OLIVIER HOSLET Foto: Olivier Hoslet

Euroopa tuleb muuta maailma andekate inimeste jaoks atraktiivsemaks sihtkohaks, kirjutab Euroopa Komisjoni asepresident Margaritis Schinas oma arvamusloos.

Eestis on puudus keevitajatest, Madalmaades ei leidu piisavalt insenere, Portugalis valitseb ehitustöötajate nappus. Kõikjal ELis kimbutab tööandjaid üks laialt levinud ja püsiv probleem: oskuste ja tööjõu nappus.

Olukord aina halveneb. Kui me astume õigeid samme, aitab Euroopa rohepööre luua 2030. aastaks 1–2,5 miljonit uut töökohta ja digipööre suurendada ELi nõudlust nii IKT-spetsialistide kui ka elementaarsete digioskustega inimeste järele. See on hea uudis, mis annab tunnistust meie tööstusstrateegia edust, ent kui me ei suuda varustada töötajatega ettevõtteid, mis seda majanduslikku taassündi edasi viivad, ei kanna meie jõupingutused vilja.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles