SIIM UMEROV Briti peaminister tõmbas jänese kübarast liialt hilja (2)

Siim Umerov
, Isamaa erakonna välissekretär
Copy
Endine Briti peaminister David Cameron (vasakul) kohtub praeguse peaministri Rishi Sunakiga, kes võttis ta pärast valitsusremonti kabinetti välisministriks. 13. november, 2023.
Endine Briti peaminister David Cameron (vasakul) kohtub praeguse peaministri Rishi Sunakiga, kes võttis ta pärast valitsusremonti kabinetti välisministriks. 13. november, 2023. Foto: No 10 Downing Street

Ühendkuningriigi peaminister Rishi Sunak on viimastel kuudel teinud oma valitsuskabinetis märkamatult huvitavaid muutusi. Vangerdused on kulmineerunud endise valitsusjuhi ja Konservatiivse erakonna esimehe David Cameroni tagasitoomisega välisministri ametisse, kirjutab Siim Umerov, Isamaa erakonna välissekretär.

Sunak seisab silmitsi ebameeldiva, kuid karmi tõega: suure tõenäosusega kaotavad tema juhitud konservatiivid järgmised üldvalimised (hiljemalt 2025. aasta alguses). Viimati sai tööpartei parlamendi valimistel võidutseda aastal 2005.

Üleriigilised küsitlused näitavad leiboristide edu püsivalt 17- kuni 24-protsendilisena ja kogu meedia ja poliitikavaatlejad häälestavad ennast peaminister Keir Starmeri tulekuks. Tema sõnavõtud on kõrgendatud meediahuvi all, tema välispoliitilisi avaldusi analüüsitakse tunduvalt rohkem ja põhjalikumalt – kaardid on lauale laotud – suure tõenäosusega haaravad kuningriigis võimu tööparteilased.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles