NICK VUJICICI LUGU Heaks avalikuks esinejaks võib saada füüsilise puude kiuste (3)

Mart Raudsaar
, Postimehe arvamustoimetuse juhataja
Copy
Nick Vujicic motivatsiooniloengut pidamas
Nick Vujicic motivatsiooniloengut pidamas Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Sageli kardame avalikku esinemist, tundes peale muude probleemide ennast ebakindlalt oma välimuse pärast. Jäsemeteta sündinud Nick Vujicic on tõestanud, et suurepäraselt võib esineda ka olulisest füüsilisest puudest hoolimata – temast on kujunenud üks kogu maailma oodatuim evangelistlik motivatsioonikõneleja.

Ükskõik kas peate kaitsma ettevõtte nõukogu ees eelarvet, esinema 5000 kuulaja ees konverentsil või müüma Ameerikas ukselt uksele käies raamatuid, tasub vaadata, kuidas esineb Nick Vujicic. Ta on praegu Eestis külas ning Postimees kannab üle tema esinemise Tallinna Oleviste kirkus kolmapäeval, 15. novembril kell 19.00.

Mõelge korraks oma elule ning võib-olla tunduvad igapäevased probleemid üsna teisejärgulised, nähes, milliseid raskusi on Vujicic pidanud ületama.

Veel veidi tausta Vujicici kohta. Ta sündis 1982. aastal Austraalias Melbourne’is vanemate ja arstide šokiks ilma jäsemeteta. Tema puudele ei leitud meditsiinilist põhjendust.

Perekonna toel alustas Nick täisväärtuslikku elu, lubamata kehalisel seisundil elustiili piirata. Nick mõtles pidevalt, miks ta on teistest lastest erinev. Ületades nii depressiooni kui ka üksindust, püüdis ta elada koolieas noorukitele omast elu.

Esimest korda esines Nick Vujicic avalikult kristliku sõnumiga 19-aastasena. Tänaseks on tema innustava tahtejõu lugu jõudnud miljonite inimesteni.

Vujicic võitleb koolikiusamisega koostöös paljude riikide haridusministeeriumitega. Ta on töötanud välja õppekava Attitude Is Altitude, mis aitab noorele põlvkonnale sisendada positiivseid väärtusi ja hoiakud. Vujicic on pühendunud inimkaubanduse ohvrite ja orbude päästmisele, kohtunud presidentide ja peaministritega.

Ettevõtja, investori, produtsendi ja näitlejana tegutseva Vujicici raamatud on kujunenud bestselleriteks. Ta armastab kalapüüki, maalimist ja ujumist.

Vujicic on käinud 78 riigis, esinenud 3500 laval kokku ligi 800 000 kuulajale.

2005. aastal siirdus Vujicic Austraaliast Lõuna-Californiasse, kus asutas jäsemeteta elule pühendatud mittetulundusühingu Life Without Limbs, mille presidendi ja tegevjuhina ta tegutseb.

Nick Vujicic on salvestanud Eestile videotervituse:

Nick Vujicici Eestisse tuleku võõrustaja ja peakorraldaja on MTÜ Kristlik Misjon Jumala Otsijate Liikumine koostöös Eesti kristlike kirikutega.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles