JUHTKIRI Lolluse orkaan (25)

Postimees
Copy
Illustratsioon: Urmas Nemvalts

Käesolev aasta on huvitav äärmuste aasta selles mõttes, et institutsioonid kompavad oma võimaluste piire. See puudutab nii peaministrit, kes keeldub idavedude skandaali mõistmast ning on põhja viimas kogu Reformierakonda, kui ka Lääneranna vallavalitsust, kelle meelest tuleb Metsküla kool nui neljaks maa pealt kaotada.

Vaadates teadaolevaid fakte, tundub vallavalitsuse tegevus nüri jonniajamisena. Ei saa muidugi välistada, et keegi tahab koolimaja endale saada või siis loodetakse kooli kaotamisest tõesti mingisugust rahalist võitu – summa, mida maksumaksja raha eest tehtavad kohtukulutused juba näivad ületavat. Vallavalitsusele ei sobinud ka ettevõtja Parvel Pruunsilla annetatud 40 000 eurot, mis kanti esialgu Pruunsillale tagasi, kes selle aga uuesti koolile andis.

Väidetavalt on 19. sajandi tsirkuseomanik Phineas T. Barnum öelnud, et igasugune tähelepanu on hea tähelepanu. Tõepoolest! Lääneranna vald on saanud nii ülivõimsat maineloomet, mida ühegi rahaga ei osta. Paraku negatiivset. Kui meedias poleks näha olnud oma näo ja nimega õnnetuid lapsevanemaid ning kui koht poleks eriliselt looduskaunis, jääks mulje, et tegemist on mingi neetud alamkolkakülaga. Küll aga on see kuvand möödapääsmatult kinnistumas Lääneranna omavalitsuse juhtorganitele.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles