MART JESSE Jäätemekäitlus ei takista ettevõtja vara kindlustamist

Mart Jesse
, Eesti Kindlustusseltside Liidu tegevjuht
Copy
Erineva prügi sorteerimiskastid jäätmejaamas.
Erineva prügi sorteerimiskastid jäätmejaamas. Foto: Ants Liigus

Riigikogu liige Riina Solman (IRL) väitis Postimehes, et kindlustusandjad keelduvad kindlustamast ettevõtete varasid, mis muu hulgas tegelevad ka jäätmekäitlusega. Solman järeldas, et kindlustusandjate tegevuse tõttu võivad juba varsti prügikastid üle ääre ajada ja kutsus riiki üles olukorda sekkuma.

Eesti Kindlustusseltside Liit (EKsL) tervitab riigikogu liikme huvi jäätmekäitluse problemaatika üle ja osundab, et kindlustusandjad on tegelenud teemaga pikki aastaid. Rõhutame, et jäätmekäitlus tegevusalana ei ole ühelgi moel takistuseks ettevõtjale oma vara kindlustamisel ja enamik ettevõtteid, sealhulgas jäätmekäitlusega tegelevad ettevõtted, saavad oma varad probleemideta kindlustatud. Praktikas on probleeme paaril ettevõttel teatud liiki varade kindlustamisega, mis on tingitud ennekõike ohutusnõuete mittetäitmisest ja sellest tingitud suurtest põlengutest.

Jäätmekäitlusega seotud probleemide lahendamise võti ei seisne selles, et riik sunnib kindlustusandjaid kindlustuslepinguid sõlmima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles