Andres Herkel Eesti nõrk ja ebaprofessionaalne välissuhtlus (8)

Andres Herkel
, toimetaja
Copy
08.11.2023, Tallinn Taiwani välisminister Jaushieh Joseph Wu (paremal) konverentsil Radisson Collection hotellis. Pildil keskel Marko Mihkelson, vasakul Indrek Kannik Foto Tairo Lutter, Postimees FOTO: Tairo Lutter
08.11.2023, Tallinn Taiwani välisminister Jaushieh Joseph Wu (paremal) konverentsil Radisson Collection hotellis. Pildil keskel Marko Mihkelson, vasakul Indrek Kannik Foto Tairo Lutter, Postimees FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

Väärtuspõhine välispoliitika ei tule meil viimasel ajal sugugi välja. Lisaks peaministri järsult langenud aktsiatele olime nüüd tunnistajaks sellele, kui kõhklevalt ja ebaprofessionaalselt lähenevad Eesti poliitikud Taiwani-Hiina küsimusele, kirjutab toimetaja Andres Herkel.

Asjaolu, et Eesti on ainus riik Põhja- ja Baltimaade hulgas, kus puudub Taiwani kaubandusesindus, paneb mõtlema. Kuid üksnes valitsuse roheline tuli Taipei esindusele pole piisav.

Tuleb teadvustada, millal ja mis asjaoludel on need esindused avatud teistes riikides ning mida Eesti praegu tahab saavutada. Eesmärk ei saa ju piirduda lihtsalt eelkäijate jäljendamisega.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles