Michael Clarke Venemaa hoogustab rünnakuid Ukrainas (1)

Michael Clarke
, sõjandusekspert
Copy
Avdijivkast on saamas selle sügise Bahmut ehk järjekordne talvine kurnamissõja episood. Tankitõrjerelvaga varustatud Ukraina võitleja Avdijivka korterelamus positsioonile siirdumas.
Avdijivkast on saamas selle sügise Bahmut ehk järjekordne talvine kurnamissõja episood. Tankitõrjerelvaga varustatud Ukraina võitleja Avdijivka korterelamus positsioonile siirdumas. Foto: LIBKOS

Moskva keskendab oma talvise pealetungi sellisele strateegilisele kohale nagu Avdijivka, kuid Kiiev on mures, et lääs lõpetab abi andmise, kui ilmuvad esimesed märgid patiseisust, kirjutab sõjandusekspert Michael Clarke.

President Putinil on Ukrainas olnud neli head nädalat. Maastikul on palju juhtunud, samal ajal kui maailma pilgud on suunatud mujale. Need on olnud Kiievi jaoks rasked nädalad. Nagu Macer Gifford, üks Ukraina eest võitlevatest endistest Briti sõduritest ühismeedias ütles, on need «pimedad ja keerulised ajad».

Vastuseks Kiievi suvisele pealetungile andis Putin rohkem kui kuu aega tagasi Vene vägedele käsu alustada 1000 kilomeetri pikkuse rinde mitmes punktis kohalikke vasturünnakuid. Kreml lootis enne talve saabumist initsiatiivi enda kätte tagasi võtta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles