NÄDALA NÄGU Urmas Reinsalu ootab seismilist muutust Eesti poliitikas (8)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Isamaa esimees Urmas Reinsalu.
Isamaa esimees Urmas Reinsalu. Illustratsioon: Johan Elm

Urmas Reinsalu on praegu kuum kaup. Isamaa on toetuse järgi tõusnud teiseks erakonnaks Eestis. Paljude arvates on Reinsalu praegu opositsiooni liider. Kõik tahavad teada, mida Reinsalu arvab sellest, tollest või kolmandast asjast. Analüütikud analüüsivad ja annavad (Reinsalule) nõu, mida ta tegema peaks või mitte.

Baastõdesid aga meelde tuletades: Isamaa pääses riigikokku kõige viimasena. Isamaa fraktsioon on riigikogu erakondade seas kõige väiksem. (Tõnis Mölder ning Jaanus Karilaid pole veel Isamaa fraktsiooni liikmed.) Need on asjad, mida Reinsalul on võimalus muuta alles kolme aasta ja nelja kuu pärast.

​Reinsalu ise suhtub erakonna reitingusse filosoofilisuse ja pragmaatilisuse seguga. «Reiting ei teki tühjusest ega kao tühjusesse,» ütleb ta. Ta toob näite, et kui võtta viimase kümne aasta Isamaa reiting, see kokku liita ja keskmine arvutada, siis mis on selle poliitiline tähendus? Tähtsust polegi. Täna novembris ei ole enam tähtis, milline oli Isamaa reiting juulis, ja kahe kuu pärast, jaanuaris, ei ole enam tähtis, milline on Isamaa reiting täna.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles