RAINER SAKS Putin pidi Dagestani mässule erakorraliselt reageerima (2)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: KONSTANTIN ZAVRAZHIN

Judaism on Venemaal ametlikult tunnustatud religioon. Putini väitel korraldasid emotsionaalse fooni rahutusteks sotsiaalmeedias Lääne eriteenistused Ukraina territooriumilt, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Iisrael jätkab väga ettevaatlikult, aga sihikindlalt maavägede operatsiooni Gazas. Praeguseks on alanud manööver, et lõigata sektor pooleks. Ei ole keeruline mõista, et Iisraeli esmane eesmärk on hävitada Hamasi infrastruktuur esmajärjekorras just sektori põhjaosas. Keeruline on hinnata, kui jõukohane see Iisraelile on.

Hamas või ka teised rühmitused ei ole praegu suutnud erilist sõjalist vastupanu Iisraeli armeele Gazas osutada. Väga hõredaks on jäänud ka raketirünnakud Gaza sektorist. Iisrael jätkab ka oma põhjapiiride kindlustamist ning Liibanoni ja Süüria aladele sooritatakse pidevaid lööke. Iraani tegevust sellel suunal võib hinnata kui heidutust Iisraeli jõudude sidumiseks, mitte kavatsuseks tungida Iisraeli territooriumile. Ka Läänekaldal on Iisraeli operatsioonid seni taganud olukorra püsimise kontrolli all.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles