LIISA PAKOSTA Laste turvalisuse arvelt ei saa automaks tulla (9)

Liisa Pakosta
, riigikogu liige (Eesti 200)
Copy
Lapse turvalisuse pealt ei saa raha kokku hoida. See mõjutab ka seda, millist autot on perel vaja.
Lapse turvalisuse pealt ei saa raha kokku hoida. See mõjutab ka seda, millist autot on perel vaja. Foto: Raido Keskküla

Mistahes maks ei tohi ebaõiglaselt riivata inimesi, kes peavad riigi pandud kohustuse tõttu midagi teisiti tegema, näiteks sõitma suurema autoga, kirjutab riigikogu liige Liisa Pakosta (Eesti 200).

Üks õudsemaid hetki mu elus toimus Pirita teel Tallinnas. Mu päevinäinud kaheukseline Renault süttis sõidu ajal lühisest põlema. Imiku kiire kättesaamine tagaistmelt õnnestus ainult tänu sellele, et kohe peatus ka auto mu taga ja üks väga abivalmis meesterahvas sööstis appi turvahälli kinnitusi avama. Jah, mul oli vana auto, sest polnud raha uue ostmiseks – ent lapse turvavarustuse pealt ma kokku ei hoidnud. Toonane lugu lõppes õnnelikult.

Pere kasvades läks vaja seitsmekohalist autot, kuna endistviisi oli lastele nõuetekohase turvavarustuse kasutamine mulle oluline. See tähendas ikkagi, et viie lapsega me ei mahtunud terve perega korraga selleski autolaevas sõitma, sest kolme turvatooli kolmesele tagumisele istmele lihtsalt ei mahu. Auto enda vajadus tulenes kõige enam sellest, et lasteaiakohad olid erinevates linnaosades, mis polnud isegi kõrvuti. Isegi ideaalse ühistranspordi korralduse juures oleks laste edasi-tagasi vedamine ilma autota võtnud mitu tundi. Tänaseks on mu lapsed nii suured, et seitsmekohaline auto on minevik.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles