AIMAR ALTOSAAR Keskerakonda on tabanud kolm vapustust (7)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Mihhail Kõlvarti valimine Keskerakonna esimeheks võib saada erakonnale saatuslikuks.
Mihhail Kõlvarti valimine Keskerakonna esimeheks võib saada erakonnale saatuslikuks. Foto: Sander Ilvest

Suurima liikmeskonnaga Keskerakond on viimase kümne aasta jooksul üle elanud kaks suurt vapustust ning kolmas, mis võib saada saatuslikuks, alles kogub hoogu, kirjutab ajakirjanik Aimar Altosaar.

Kui Edgar Savisaar, kelle isiku ümber erakond moodustus, terviseprobleemide tõttu taandus, oli see kahtlemata esimene proovikivi. Kuid siis oli erakonnal võimalik valida mitme võimeka liidrikandidaadi vahel, kellest Jüri Ratas tõusis selgelt esile, ning erakond rivistus harjumuspäraselt liidri taha. Ratasel ei olnud erakondlaste jaoks küll samaväärset karismat kui «pühamehest juhil», kuid noorem mees suutis Keskerakonna enneolematu kiirusega tuua välja sügavast opositsioonist ning järgnevaid valitsusparteiks olemise aastaid meenutavad keskerakondlased heldimusega.

Venemaa täiemahulise agressiooni algus sai eelmisel aastal tõukeks järgmisele vapustusele, sest Keskerakond oli oma poliitilise kapitali suures osas kogunud Eestis elavatelt venelastelt ja teistelt, kes elavad venekeelses inforuumis. Vene telekanalite mõjuväljas olijad näevad sõda Ukrainas ja rahvusvahelisi suhteid Kremli vaatepunktist, sest seal õigustatakse sõda ja mõnitatakse kõiki riike, kes püüavad agressiooniohvrit aidata.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles