Rainer Saks Ukraina väed kindlustavad oma positsioone uutel sillapeadel

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Rainer Saks.
Rainer Saks. Foto: Konstantin Sednev

Vene armee rünnakute aktiivsus eile natukene langes, nii olid ka nende kaotused mõnevõrra väiksemad, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Hamas teatas kahe USA kodanikust pantvangi vabastamisest Katari vahendusel. Niimoodi püütakse sisse töötada vahenduskanalit Katari kaudu ja anda eriti USA-le märku, et mingi protsess on võimalik. Tegelik eesmärk on võita aega ja lükata Iisraeli sissetung Gazasse võimalikult edasi, lootes tekitada diplomaatiline protsess Iisraeli ohjeldamiseks. Selle kaudu oleks Hamasil võimalik ka taotleda endale konflikti osalise staatust.

Iisraeli valitsuse ministrid ja kõrgemad sõjaväelased teatavad peaaegu iga päev, et kohe algab maavägede operatsioon Gaza sektoris. Üldine kontekst sellist operatsiooni eriti ikkagi ei soosi. Avaldused peavad mängima vastaspoole närvidega ning oma sõdurid tuleb ka hoida valmisolekus. Iisraelil on ilmselgelt keeruline sellest sissetungist loobuda, kuna pelgalt õhurünnakutega ei saa Hamasi struktuure tõhusalt takistada. Ka poliitiliselt näitaks sissetungist loobumine Iisraeli nõrkust ning motiveeriks edaspidi uusi rünnakuid korraldama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles