RAINER SAKS Venemaa eilsed kaotused olid kolossaalsed (4)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Eile külastas Avdijivka piirkonda Ukraina vägede ülemjuhataja kindral Zalužnõi. Konkreetne pilt pärineb küll suviselt Ukraina riigi sünnipäeva tähistamiselt.
Eile külastas Avdijivka piirkonda Ukraina vägede ülemjuhataja kindral Zalužnõi. Konkreetne pilt pärineb küll suviselt Ukraina riigi sünnipäeva tähistamiselt. Foto: Handout

Eile kandis Vene armee kõige suuremaid kaotusi, mida nad on selles sõjas ühe päeva jooksul kandnud, kirjutab julgeolekuanalüütik Rainer Saks.

Surma sai üle 1300 sõduri ning kaotati 55 tanki ja üle 100 soomusmasina. Kõik kokku teeb see juba umbes brigaadi jagu vägesid päevas ning sellisel kujul pealetungi jätkata ei ole pikalt võimalik.

Eile hakkasid meedias levima esimesed tõsised spekulatsioonid, et USA administratsioon plaanib Ukrainale mõeldud 155 mm mürske suunata hoopis Iisraelile. Jääb hämaraks, millel need kuuldused tegelikult põhinevad, aga selliste infobittide kiire levik on igati ootuspärane. USA Kongressis jätkuv sisepoliitiline segadus ei tule USA suutlikkusele olukorda hallata sugugi kasuks ning motiveerib nii sõjalisi rünnakuid USA vastu, kui ärgitab korraldama infooperatsioone. Presidendi esinemine üritab luua kindlamat joont, aga sellele peaks kiiresti järgnema resoluutne tegutsemine.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles