KALLE LAANET Minul ministrina on keeruline öelda täpselt, kus on praktikas probleem ja milliseid kitsaskohti võib olla seaduses (1)

Kalle Laanet
, justiitsminister (Reformierakond)
Copy
Foto: Postimees

Kriminaalmenetluse valdkond on juba mõnda aega muret teinud. Probleemide tuvastamise ja lahendamisega tegeleb kriminaalvaldkonna ekspertide töörühm, mille justiitsministeerium lõi juunikuus. Palju annab ära teha ka kehtivat seadust paremini jõustades, ütleb justiitsminister Kalle Laanet.

Rahulolematust venima kippuvate kriminaalmenetlustega nägin justiitssüsteemi sees ja ühiskonnas laiemalt juba ammu. Minul ministrina on keeruline öelda täpselt, kus on praktikas probleem ja milliseid kitsaskohti võib olla seaduses. Küll aga on ühiskonnas laia kõlapinda saanud ja aastaid kestvatest kohtuprotsessidest näha, et pikk menetlemine mõjub menetlusosalistele kurnavalt, nõuab väga palju vahendeid ning annab põntsu kriminaaljustiitssüsteemi usaldusväärsusele.

Nii ongi nüüdseks viis korda kohtunud eksperdid asunud hindama, mida saaks praegu kehtivas õiguses ja menetluspraktikates ümber vaadata ning millised võiksid olla parimad võimalikud lahendused. Usun, et õigusteadlaste, kohtunike, prokuratuuri, advokatuuri ja siseministeeriumi esindajatest töörühm aitab meil kriminaalmenetlust paremaks muuta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles