ANDRE HANIMÄGI Millest sõltub Tallinna laste koolidesse suunamine? (2)

Andre Hanimägi
, Riigikogu liige, Tallinna Linnavolikogu liige (Keskerakond)
Copy
09.08.2023, Tallinn. Venekeelse Otse Postimehest saate stuudios on külas Kristina Kallas ja Andrei Kante. Saatejuht Jelena Poverina. Foto Madis Veltman, Postimees
09.08.2023, Tallinn. Venekeelse Otse Postimehest saate stuudios on külas Kristina Kallas ja Andrei Kante. Saatejuht Jelena Poverina. Foto Madis Veltman, Postimees Foto: Madis Veltman

Viimastel päevadel on palju kõneainet pakkunud küsimus, kas Tallinn suunab eestikeelseid lapsi venekeelsetesse koolidesse, mis alles lähevad üle eestikeelsele õppele. Selles küsimuses pekstakse Tallinna ilmaasjata, leiab riigikogu liige ja Tallinna linnavolikogu liige Andre Hanimägi.

Tallinna abilinnapea Andrei Kante sõnad «Aktuaalses kaameras» vallandasid tormi, millele puhusid mõnuga õhku juurde nii tänane haridusminister Kristina Kallas kui ka endine minister Tõnis Lukas ja teisedki.

Üleminek eestikeelsele õppele saab Tallinnas toimuma, selleks panustatakse ja on ette valmistatud sisuline tegevuskava. Eesti kodukeelega lapsi vene õppekeelega koolidesse ei sunnita. Need on faktid. Faktid pole head lugu muidugi kunagi rikkunud ega poliitikut kommenteerimast tagasi hoidnud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles