VILLE ARIKE Liikluse surnuks rahustamine ei aita (4)

Ville Arike
, reporter
Copy
Tuleb ka tõde tunnistada, et sellel aastal on liiklus vähemalt Tallinnas olnud teetööde tõttu niigi ülimalt rahustatud. Fotol iiklusummikud Tallinnas Tartu maanteel.
Tuleb ka tõde tunnistada, et sellel aastal on liiklus vähemalt Tallinnas olnud teetööde tõttu niigi ülimalt rahustatud. Fotol iiklusummikud Tallinnas Tartu maanteel. Foto: Madis Veltman

Üksnes liikluse administratiivsest surnuksrahustamisest ei piisa, tänavale on vaja rohkem politseid, kes kontrolliks liiklusseadusest kinnipidamist, kirjutab sporditoimetaja Ville Arike.

Riigikogu liige Pärtel-Peeter Pere (RE) tegi mõne päeva eest palju liiklust puudutavaid ettepanekuid: liiklustrahvid neljakordistada, maanteedel piirkiiruseks 80 ja linnades 30 km/h, võtta kõikjal kasutusele keskmise kiiruse kaamerad, viia sisse veapunktisüsteem, joobes juhtidelt võtta load eluks ajaks.

Suures plaanis on jutt õige. Kui on soov vähendada liiklussurmade arvu, tulebki tegutseda, midagi ette võtta. Ainult et esiteks pole mõtet asjaga üle pingutada ning teiseks tuleb paratamatult vastata küsimustele, kas need meetmed aitavad eesmärki saavutada ja kas riik on teinud kõik, et surmade arv ka liiklusseaduse praeguse versiooni korral väheneks. Erakond, kuhu Pere kuulub, on sel sajandil saanud enamiku ajast võimu teostada, nii et ta peaks koduparteist vastuseid saama küll.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles