Rait Kuuse Olukorrast meie vanglates (2)

Rait Kuuse
, justiitsministeeriumi asekantsler
Copy
Rait Kuuse, justiitsministeeriumi vanglate asekantsler.
Rait Kuuse, justiitsministeeriumi vanglate asekantsler. Foto: Andri Küüts

Meil on avanenud võimalus individuaalse lähenemise põhimõttega karistuspoliitikas veelgi paremaid tulemusi saavutada. Millise karistuspoliitikaga aga edasi läheme, vajab ühiskonnas laiemat arutelu, leiab justiitsministeeriumi vanglate asekantsler Rait Kuuse.

Mis seal salata – värskes riigikontrolli auditi aruandes kirjeldatu näitab, et Eesti senised sammud vanglasse sattunud õigusrikkujatega tegelemisel on tehtud õiges suunas. Hea meel on saada kinnitust, et vanglateenistuse hiljuti seatud strateegilised eesmärgid ja arenguplaanid sarnanevad riigikontrolli soovitustega üsna palju. Kuid on oluline, et kui me oleme jõudnud punkti, kus paljud edukad reformid ja pikaajalised otsused on viimaks näitamas tulemusi, ei lõhuks me saavutatut ise kiiresti ära.

Meil on oma riigi arengut hinnates natuke lühike mälu ja kipume ära unustama, milliste valikute ees veel vaid mõnda aega tagasi olime. Meenutagem, et veel 20 aastat tagasi oli meil ca 4800 vanglakohta amortiseerunud laagertüüpi kuritegevuse ülikoolides. Pidime andma avalikkusele sageli aru, miks me ei suuda vanglates korda hoida.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles