JUHTKIRI Kõlvarti kaval käik (31)

Postimees
Copy
Urmas Nemvalts joonistab.
Urmas Nemvalts joonistab. Foto: Urmas Nemvalts

Juba eeloleval õppeaastal peaksid vene lasteaiad ning vene koolide 1. ja 4. klassid üle minema  eestikeelsele õppele, nii otsustas riigikogu eelmise aasta detsembris. Paraku on viimased aastakümned näidanud, et vene koolide eestikeelsele õppele üleviimise idee ei meeldi mõnedele vene aktivistidele ning pole meeldinud ka Keskerakonnale.

Läinud aasta detsembris tundus peale riigikogu otsust hetkeks, et sel korral võib lõpuks ometi õnnestuda plaan meie vene koolides eestikeelsele haridusele üle minna. Aktivistide vastupuiklemise variandid näisid olevat ammendunud ning piisav poliitiline tahe olemas olevat. Vara rõõmustasime!

Tallinna linnapeale Mihhail Kõlvartile on tulnud «geniaalne» idee suunata järgmisel aastal venekeelsete koolide esimestesse klassidesse ka eestikeelsetest peredest pärit lapsi, sest kõik kokku on ju nüüd üks eestikeelne kool. Eestikeelsetele peredele kindlasti ei meeldi mõte, et omavalitsus hakkab nende lapsi suruma vene koolidesse. Võib ette kujutada, kuidas õpiksid aabitsatähti üksikud eesti lapsed vene koolis. Lisaks peavad vene koolid üleminekufaasis lähtuma just vene emakeelega õpilaste vajadustest.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles