VLADIMIR SAZONOV ja URMAS ASI Mis saab Tšetšeeniast pärast Kadõrovit? (3)

Copy
Tšetšeenia liider Ramzan Kadõrov
Tšetšeenia liider Ramzan Kadõrov Foto: CHINGIS KONDAROV

Viimasel kuul on meedias ilmunud mõnevõrra vastuolulist informatsiooni Venemaa Föderatsiooni poolt paika pandud Tšetšeenia diktaatorliku administratsiooni juhi Ramzan Kadõrovi kohta. Mõned väljaanded on väitnud, et Ramzan Kadõrov on surnud, teised aga, et ta on kriitilises seisundis ning lootust ellu jääda eriti pole, kirjutavad Kaitseväe Akadeemia juhtivteadur Vladimir Sazonov ja islam.ee toimetaja Urmas Asi.

Tema nime kandvad Telegrami kanalid (neid on kaks) on esitanud nende avalike teadaannete algusest fikseerimata daatumiga salvestatud videomaterjali, mis otseselt ei viita septembri keskel kostma hakanud väidetele Kadõrovi tervise lõplikust ülesütlemisest. Seega võib neid vabalt pidada ka lihtsalt varem salvestatud materjaliks, mis seni pole eetrisse läinud. Ainuke salvestus, mis puudutab Kadõrovi tervist, on 16. septembril kella kahe ajal eetrisse lastud ligi pooleminutiline helisalvestus, kus Kadõrov väidab, et tal on lihtsalt külmetus ja kurgus kriibib. Hääl ei ole just väga veenev. Neis kanalites on varemgi esitatud materjali, mis rõhutatult püüavad kinnitada Kadõrovi head tervist.

Kõige markantsem nendest on heas sportlikus vormis meeskodanik jooksmas jooksulindil, keha otsa monteeritud Kadõrovi pea, mis oli pärit varasemast ajast, et salvestus liiga veider välja ei näeks. Tolleks ajaks oli ta tegelikult juba üsna ülespaistetanud näoga. Suure tõenäosusega ei halda neid kanaleid siiski Tšetšeeniat valitsev Kadõrov ise, vaid seda teevad vastavad kommunikatsiooniametnikud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles