VAMBOLA PAAVO Rumalad kärped ei päästa eelarvet (1)

Vambola Paavo
, ajakirjanik
Copy
26.09.2023, Tallinn. Kopli komando mehed. Autos Konstantin Veršinin. Tänavu 16. novembril möödub 110 aastat sellest, kui Eestisse jõudis esimene tuletõrjeauto.
26.09.2023, Tallinn. Kopli komando mehed. Autos Konstantin Veršinin. Tänavu 16. novembril möödub 110 aastat sellest, kui Eestisse jõudis esimene tuletõrjeauto. Foto: Mihkel Maripuu

Kadunud president Lennart Meri pööraks hauas külge, kui näeks, mis Eestis toimub. Olukord on võrreldav terminaatoritega, kes nagu filmist oleksid astunud reaalellu ja asunud varem loodut hävitama, kirjutab ajakirjanik Vambola Paavo.

Mida ei suutnud nõukogude võim, teeb hävitustööna mõne kuuga praegune valitsus ja õigustust jääb ülegi. Välisministrile ei loe USA eestlaskonna protest New Yorgi peakonsulaadi sulgemisest. Isegi Moskva ei julenud omal ajal taolist sammu astuda. Saatkonnad ja konsulaaresindused on riigi visiitkaart.

Terminaatorid on jõudnud päästjatenigi. Sajandi jagu Põhja-Tallinnas tegutsenud Kopli komando kohal ripub mõõk, koonerdame turvalisuse arvelt tänases ärevas maailmas. Tänavu 16. novembril möödub 110 aastat ajast, kui Eestisse jõudis esimene tuletõrjeauto. «Ilus kingitus» riigi poolt selle tähtpäeva meenutamiseks!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles