KAIDO PIHLAKAS Sekeldused Eesti piiriga (1)

Kaido Pihlakas
, emeriitadvokaat ja reservkapten (Isamaa)
Copy
Eesti-Vene piir Setomaal Podmotsa külas. 08.08.2022.
Eesti-Vene piir Setomaal Podmotsa külas. 08.08.2022. Foto: Elmo Riig

Teist aastat kestab Ukrainas agressiivse Venemaa jõhker vallutussõda, mis on kohustanud meie riiki suurendama oma riigikaitselisi kulutusi kolme protsendini SKTst. Oleks hädavajalik kiiresti valmis saada meie piirirajatised, kirjutab emeriitadvokaat ja reservkapten Kaido Pihlakas (Isamaa).

Meie majandus on sattunud langusesse, mis on tinginud kulude kokkuhoiu režiimi. Samas on alanud Lõuna-Euroopasse ulatuslik ebaseaduslik sisseränne nagu 2015. aastal ning sellest tingitud surve Poola, Leedu ja ka Läti piiril. Kuid kõige selle taustal ei või Eesti lubada kokkuhoidu idapiiri kiirel väljaehitamisel, mis on seni olnud lubamatult aeglane võrreldes Leedus ja Poolas realiseerituga (vt Postimees, 19.07.23 «Meie piir Venemaaga on auklik ja anekdootlik»).

Agressiivne Venemaa võib temale sobival ja vajalikul ajal kasutada meie idapiiri asümmeetrilise sõja jätkamiseks ja aktiveerida Eestisse ebaseaduslikku mahukat sisserännet, et mõjutada meie valitsuse nii sise- kui ka välispoliitilisi otsustusi Kremlile soovitavas suunas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles