Toomas Alatalu President Reagan teadis, mida Lähis-Idas teha (11)

Toomas Alatalu
, politoloog
Copy
Toomas Alatalu.
Toomas Alatalu. Foto: Pilt videost

Iisraeli-Hamasi pidevalt eskaleerunud vastasseis on praeguseks eriti hirmuäratavas punktis, kirjutab politoloog Toomas Alatalu.

Eelmisel laupäeval sündis järjekordselt hirmsat Palestiinas, kui toimus end islami vastupanuliikumiseks tituleeriva Hamasi suurrünnak Iisraeli territooriumile, millele mõistagi vastati ja hukkunute koguarv ületas kiiresti 3000 piiri. Praeguseks on pidevalt eskaleerunud vastasseis eriti hirmuäratavas punktis, sest ohjad haaranud Iisrael on lisaks lakkamatule tulistamisele välja lülitanud elektri, blokeerib toiduainete kohalevedu 2,3 miljonile inimesele ja nõuab neist miljonilt veel kohest kodudest lahkumist. Seda kõike on tehtud enam kui saja pantvangi võetud oma kodaniku vabastamise nimel, mis tahes-tahtmatult tõstatab küsimuse proportsioonidest

Kas tõesti on üks juut väärt 20 000 palestiinlast, kelle absoluutsel enamusel pole midagi pistmist Israeli valitsuse ja Hamasi vastasseisuga? Pea pool maailma nimetab viimast terroristlikuks organisatsiooniks, teine pool mitte (2018. aastal ÜROs toimunud hääletusel toetas terroristiks arvamist 87, vastu oli 58 ja erapooletuid 32 riiki. Pluss 16 mittehääletanut.)

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles