Rainer Saks Venemaale kindlasti sobib, et neid peetakse gaasitoru lõhkujaks (1)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Soome piirivalve patrull-laev Turva Eesti-Soome gaasijuhtme vigastuskoha lähistel.
Soome piirivalve patrull-laev Turva Eesti-Soome gaasijuhtme vigastuskoha lähistel. Foto: LehtikuvaFINNISH BORDER GUARD via REUTERS / Scanpix

Iisrael valmistab ette rahvusvahelist kogukonda maavägede sissetungiks Gaza sektorisse, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Jordaanias üritas rühm meeleavaldusel osalejaid tungida Jordani läänekaldale, aga Jordaania politsei takistas tee ja hajutas väljaastumise. Liibanonis Beirutis toimunud Hezbollah meeleavaldusel teatas liikumise asejuht, et Hezbollah on valmis Iisraeli ründama ja teeb seda, kui õige aeg kätte jõuab. Nende ajaarvamine kulgeb kindlasti hoopis teistsuguses tempos kui Hamasil.

Gazast korraldati mitu raketirünnakut, kuid Iisrael suutis need maha suruda. Iisrael avaldab survet Gaza elanikele lahkuda sektori lõunapoolsesse ossa, mis kindlasti ei ole sellisel kujul teostatav. Pigem on see psühholoogilise surve avaldamine, et valmistada rahvusvahelist kogukonda ette Iisraeli maavägede sissetungiks. Reaktsioonid kindlasti saavad olema väga kriitilised. Ka Venemaa president isiklikult asus teravalt kritiseerima Iisraeli kavasid maismaaoperatsiooni läbiviimisel ja võrdles neid Natsi-Saksamaa tegemistega II maailmasõjas. Iisraeli peaministri eelmiste aastate poliitika on ka Venemaa suunal täiesti läbi kukkunud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles