IRJA LUTSAR Uue Tallinna haigla jaoks ei ole meil ei personali, tehnikat ega haigeid (11)

Irja Lutsar
, riigikogu liige, Eesti 200
Copy
Riigikogu liige Irja Lutsar (Eesti 200)
Riigikogu liige Irja Lutsar (Eesti 200) Foto: Margus Ansu

Meditsiiniringkondades on üldiselt selge, et Eesti ei vaja kolmandat kõrgema etapi ehk piirkondlikku haiglat, tõdeb professor ja riigikogu liige Irja Lutsar (Eesti 200).

Eelnõud esitades mainis Keskerakonna fraktsiooni juht Tanel Kiik, et see on sajandi ehitus, mille kogumaksumuseks on planeeritud umbes 500 miljonit eurot. Samuti mainis ta, et Tallinna haiglast saavad kasu lisaks Tallinna elanikele kogu Eesti elanikud, nimetades oma kõnes eraldi näiteks Tallinnast umbes 200 km kaugusel asuvat Põlvat. See jättis saalis olijatele mulje, et ehitatakse siiski kolmandat kõrgema etapi haiglat.

Tanel Kiige esitus ühtib ka sotsiaalministeeriumi kodulehel oleva arvamusega, milles 2022. aasta juunis Tallinna haigla projektijuht Rainer Aavik väidab, et Tallinna haigla pole ainult tallinlastele.

Need seiskohad lükkas omakorda ümber riigikogus kõnega esinenud endine sotsiaalminister ja praegune sotsiaaldemokraatide fraktsiooni juht Jevgeni Ossinovski.

Tema väitis, et on otsustatud, et Tallinna haigla saab olema keskhaigla. Võta siis kinni, kummal endisel ministril on õigus ning miks peaks inimene Põlvast tulema Tallinnasse keskhaiglas pakutavat meditsiiniteenust saama. Põlva inimesele palju lähemad mitmed teised keskhaiglad ja Tartu Ülikooli kliinikum.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles