RAINER SAKS Putin andis konverentsil põiklevaid selgitusi Prigožini surma kohta (5)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Putin pidas Valdai konverentsil õpetliku loengu, kus väitis, et Venemaa pole sõda algatanud ja sõdib lääneriikide kolonialismi vastu. 5. oktoober 2023.
Putin pidas Valdai konverentsil õpetliku loengu, kus väitis, et Venemaa pole sõda algatanud ja sõdib lääneriikide kolonialismi vastu. 5. oktoober 2023. Foto: GRIGORY SYSOYEV

Eile, kui Putin pidas õpetlikku loengut lääneriikide kolonialismist, viibis Ukraina president Hispaanias, kus toimub ELi tippkohtumine. Ukraina on avalikult väljendanud, et nende eesmärk on saada kutse liitumisläbirääkimistele veel sellel aastal. Seda eesmärki ei ole kerge saavutada, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Kahepoolsetelt kohtumistelt Euroopa riikidega sai Ukraina lubadusi täiendavateks relvatarneteks, millest kõige olulisemad on lubadused õhutõrje kohta. Saksamaa lubab tarnida Ukrainale veel ühe täiendava Patriot-süsteemi, mis on kindlasti väga oluline täiendus.

Volodõmõr Zelenskõi käepigistus on ilmselt tugev. Ukraina presidendil oli Hispaanias Granadas mitu kahepoolset kohtumist lääneriikide liidritega, sealhulgas Saksamaa kantsleri Olaf Scholziga. Saksamaa on lubanud Ukrainale uue Patriot-õhutõrjesüsteemi. 5. oktoober 2023.
Volodõmõr Zelenskõi käepigistus on ilmselt tugev. Ukraina presidendil oli Hispaanias Granadas mitu kahepoolset kohtumist lääneriikide liidritega, sealhulgas Saksamaa kantsleri Olaf Scholziga. Saksamaa on lubanud Ukrainale uue Patriot-õhutõrjesüsteemi. 5. oktoober 2023. Foto: Handout, AFP Photo, Ukrainian Presidential Press Service
Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles