OTTO PUKK Ainus, mis eelarvesse suurelt raha toob (5)

Otto Pukk
, Eesti Elektroonikatööstuse Liidu volikogu esimees
Copy
Iga majanduse jaoks on olulised tootmisahelas suurt lisaväärtust pakkuvad tegevused.
Pildil Ahltronix Eesti ASi elektroonikaosade koostajad Piret Frey (esiplaanil) ja Ivika Ader valmistamas trükiplaate telekommunikatsiooni seadmetele.
Iga majanduse jaoks on olulised tootmisahelas suurt lisaväärtust pakkuvad tegevused. Pildil Ahltronix Eesti ASi elektroonikaosade koostajad Piret Frey (esiplaanil) ja Ivika Ader valmistamas trükiplaate telekommunikatsiooni seadmetele. Foto: Ove Maidla

Eesti riik peab ekspordi käima saama, kuna vaid nii tuleb meie majandusse vajalikku lisaraha. Selleks peavad aga ministeeriumid tegema senisest paremini üksteisega koostööd, kirjutab Eesti Elektroonikatööstuse Liidu volikogu esimees Otto Pukk.

Kriitika, et Eesti riigi juhtimisel ei kaasata piisavalt asjasse puutuvaid osapooli või tehakse seda formaalselt, on kulunud nagu «ametkondlikuks kasutamiseks» mõeldud tempel, mis käib juba harjumuspäraselt suure osa avalike ametkondade dokumentide peale. Kas on seal siis midagi salastada või mitte.

Nirusse seisu vajunud Eesti majanduselu käivitamine on nüüd sarnases olukorras, kus sõnades midagi tehakse, kuid päriselt eriti mitte ning põhitähelepanu on koondunud üldse riigieelarvele, mis on ainult väiksem osa meie majandusest. Hulle mõtteid on viimastel nädalatel ringelnud nii palju, et kui lõpuks kirjutatakse riigieelarve tulude poolele sadu miljoneid tühja õhku, on ettevõtjad ja eksperdid sellise silmamoondusega pigem rahul, sest nii jäid vähemalt suuremad rumalused (esialgu) tegemata.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles