Renee Meriste Eesti konsulaadid on meie vabaduse esindajad ja eestseisjad (1)

Renee Meriste
, Los Angelese Eesti Seltsi president
Copy
Ernst Jaakson oli USAs Eesti peakonsul saadiku ülesannetes kogu Nõukogude okupatsiooni aja just New Yorgi konsulaadis.
Ernst Jaakson oli USAs Eesti peakonsul saadiku ülesannetes kogu Nõukogude okupatsiooni aja just New Yorgi konsulaadis. Foto: Eesti Filmiarhiiv

Eesti teeb valesti, kui sulgeb konsulaadi New Yorgis ja San Franciscos, sest peame hoidma häid suhteid USAga, kirjutab Los Angelese Eesti Seltsi president Renee Meriste.

Vabaduse ja vaba riigi tugevaim garantii on elanikkonna vankumatu pühendumine demokraatia, inimõiguste ja õigusriigi põhimõtete säilitamisele ja kaitsmisele. Vabaduse kaitsmiseks on hädavajalik arendada inimestevahelisi suhteid ühiseid väärtusi ja tõekspidamisi jagavate isikute ja rahvastega kogu maailmas.

Ameerika Ühendriigid on olnud Eesti kindel toetaja, tunnustades meie iseseisvust isegi siis, kui teised riigid seda ei teinud. Viimase 20 kuu jooksul käinud Venemaa sõjas Ukraina vastu on Ühendriigid olnud üks juhtivaid ukrainlaste toetajaid, mida ka maailmas on laialdaselt tunnustatud. Selle konflikti tõttu otsustasid meie lähinaabrid ja liitlased nii Soomes kui ka Rootsis astuda järgmise sammu ja liituda NATOga. On arusaadav, et NATO ja Ameerika Ühendriigid on hindamatu väärtusega partnerid igale oma vabadust hoida tahtvale riigile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles