PEETER ESPAK Putinismil pole ERRi kanaleis kohta

Peeter Espak
, ERR nõukogu liige, orientalist ja usundiloolane
Copy
Putin ja televisioon.
Putin ja televisioon. Foto: SERGEI ILNITSKY

Putini režiimi ja selle kaasajooksikute osas peab valitsema ERRi kanaleis absoluutne nulltolerants, kirjutab ERRi nõukogu liige Peeter Espak.

Eesti Rahvusringhääling avalik-õigusliku asutusena on kõikide Eesti kodanike «asi» ning seetõttu on igasugune avalik arutelu temas toimuva, nagu ka ERRi saatevalikute ja -eelistuste osas, alati õigustatud ja ka teretulnud. Kriitika ja pahameel võimaliku Venemaa Föderatsiooni ja putinistliku propaganda üle mistahes Rahvusringhäälingu meediumi eetris on samamoodi alati mitte ainult õige, vaid ka hädavajalik. Mitte üksnes 2014. aastal alanud Ukraina sõja kontekstis, vaid üleüldiselt nimetatud režiimi mistahes humanistlikke väärtusi ja inimõigusi rikkuva olemuse tõttu ka siis, kui ühtegi füüsilist sõda polekski kunagi olnud või käimas.

Venemaal täna võimul olev režiim on ühemõtteliselt meie vaba riiki 1940 ja 1944 relva jõul anastanud barbaarse ja vaenuliku impeeriumi vaimne ja füüsiline pärija. Mitte ühelgi tema punaviisnurgal, sirbil ja vasaral, meie kaasmaalastest kaasajooksikutest küüditajate bareljeefil või hävituspataljonlase mälestusel ei saa olla meie avalikus ruumis muud kohta kui prügikastis, muuseumis või ajalooraamatus näitena ning mälestusena sellest, kui madalale võib inimene langeda, kui kurjusel lasta takistamatult edeneda ja seda aktsepteerida või veelgi hullem – temaga koostööd teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles