OTT LUMI Sotsid ja Eesti 200 võivad hakata näitama hambaid (5)

Ott Lumi
, kolumnist, riigi- ja poliitikateaduste doktor
Copy
10.08.2023. Tallinn. Vabariigi Valitsuse pressikonverents Stenbocki majas. Kallas, Läänemets, Riisalo.
10.08.2023. Tallinn. Vabariigi Valitsuse pressikonverents Stenbocki majas. Kallas, Läänemets, Riisalo. Foto: Eero Vabamägi

Senine vaikelu koalitsioonipartnerite vahel, kus partnerid on pigistanud üksteise skandaalide suhtes silma kinni, võib europarlamendi valimiste eel otsa saada, kirjutab kolumnist ja suhtekorraldaja Ott Lumi.

Äsja kinnitati selle valitsuskoalitsiooni esimene eelarve valitsuse poolt ja olgugi, et see sai turmtuld nii ühiskonnast kui ka opositsioonist, on see nüüd vähemalt valitsuse poolt parlamenti saadetud. Tasuks ära märkida, et antud eelarve sai kriitikat ka Reformierakonna seest, kui me mõtleme tagasi Margit Sutropi rollile kõrghariduse rahastamise säilitamisel ja Andrus Ansipi dotseerivaid mälestusi, kuidas tema omal ajal koostas eelarveid ja kuidas seda kõike võinuks korraldada oluliselt paremini.

Ansipi nn mälestused ei pruukinud eriti pakkuda huvi laiemale avalikkusele, aga ilmselt ärritasid need jutud nii mõndagi Reformierakonna tipp-poliitikut, kes said omakeskis arutada teemal, kuidas oli siis ja kuidas on nüüd. Üldpildis on aga oluline vaadata, mis on selle koalitsiooni staatus ja võimalik saatus. Kui valimispäeval oli koalitsioonierakondade juhtimine opositsioonierakondade ees mäekõrgune, siis hetkeseisuga juhivad opositsioonierakonnad reitingutes omakorda ca 15 protsendiga.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles