Rainer Saks Wagnerlased viiakse taas Ukrainasse sõdima (1)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Saksamaal visiidil käinud Kasahstani president Kasõm-Žomart Tokajev (vasakul) kinnitas kohtumisel Saksa liidukantsleri Olaf Scholziga, et Kasahstan ei aita Venemaal sanktsioonidest mööda minna ning järgib sanktsioonirežiimi täielikult.
Saksamaal visiidil käinud Kasahstani president Kasõm-Žomart Tokajev (vasakul) kinnitas kohtumisel Saksa liidukantsleri Olaf Scholziga, et Kasahstan ei aita Venemaal sanktsioonidest mööda minna ning järgib sanktsioonirežiimi täielikult. Foto: John Macdougall / AFP / Scanpix

Venemaa juhtkonnal on keeruline esitleda oma kodanikele Ukraina sõja eesmärke ja motiveerida neid sõja nimel panustama, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Saksamaal visiidil käinud Kasahstani president Kasõm-Žomart Tokajev ütles kohtumisel Saksamaa liidukantsleri Olaf Scholziga, et Kasahstan ei aita Venemaal sanktsioonidest mööda minna ja järgib sanktsioonirežiimi täielikult. Kasahstani juhile ja valitsusele ei meeldi Venemaa sõda Ukrainas kindlasti ning nad on seda ka täiesti avalikult tauninud.

Vahetult enne sõja algust Ukrainas olid Kasahstanis mäletatavasti rahutused, mille mahasurumisele aitasid kaasa Venemaa relvajõud. Kaotuste tõttu Ukrainas on Venemaa mõju ka Kasahstanis oluliselt kahanenud. Sellegipoolest ei soovita võtta Saksamaal tehtud avaldust sõna-sõnalt. Kasahstan ei suuda kindlasti täielikult takistada tema territooriumi kaudu toimuvat varjatud sanktsioonide alla käivat kaubavahetust Venemaaga. Kasahstani juhid ei järgi kindlasti ka ise sanktsioonirežiimi täielikult, sest kõikvõimalikud sidemed Venemaaga on selleks liiga tihedad ja pole motivatsiooni neid täielikult katkestada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles