NÄDALA NÄGU Kersti Kaljulaid näitas Kaja Kallasele eeskuju (5)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Kersti Kaljulaid.
Kersti Kaljulaid. Foto: Konstantin Sednev
  • Kersti Kaljulaid astus Alexela nõukogust tagasi.

Ekspresident Kersti Kaljulaid on teisest puust kui peaminister Kaja Kallas. Ei mingit pikka keerutamist ega probleemi marineerimist. Kui Postimees oli avalikustanud, et Alexela on juba mitmeid kuid avalikkuse eest salaja taas Venemaalt LPG-gaasi tarninud, astus Kaljulaid Alexela nõukogust tagasi.

«Mõistagi ei saa ma äri Venemaaga heaks kiita,» oli ta oma avalduses konkreetne. Kas ja miks varjas Alexela oma nõukogu liikme eest, et gaasivedu Venemaalt jätkub, selle küsimuse peale olid asjaosalistel suud lukus. Avalikkus sai vaid kuulda õigustusi, et LPG suuremad tarbijad on toidutööstus ja põllumajandusettevõtted, kes väidetavalt ei suuda kasutada ei alternatiivseid kütuseid ega maksta ka mujalt toodava LPG eest kõrgemat hinda.

Sai Kaljulaid teada, millal sai, igatahes läks lörri Alexela plaan kasutada ekspresidendi mainet ära kontsernile plekitu innovatiivse rohekuvandi loomisel.

Alexela palvel lisatud 5.10.2023.a.: «Kersti Kaljulaid on kinnitanud, et Alexela ei varjanud, et Alexela tarnib Venemaalt LPG-d, kui Alexela on selleks sunnitud Kasahstanist LPG tarnimise võimatuse korral.»

Lisatud 13.10.2023.a.: Alexela hinnangul on nad avalikkust informeerinud vene LPG tarnimise jätkamisest Eestisse Delfis 19.06.2023 Alexela tegevjuhi Aivo Adamsoni poolt öelduga: «vene päritolu LPG on Alexela jaoks marginaliseerunud ning seda ostetakse vaid juhtudel, kui Kasahstani tehase tootmisraskused ja tarneprobleemid on hakanud mõjutama meie klientide, toiduainetööstuse ja põllumajandusettevõtete varustuskindlust.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles