Erkki Koort Kes on lõiganud edu idavedude skandaalist? (1)

Erkki Koort
, ajakirjanik
Copy
Urmas Nemvalts joonistab.
Urmas Nemvalts joonistab. Foto: Urmas Nemvalts

Parteide toetus on peale kuu algust idavedude skandaalis ja Keskerakonna juhivahetust teinud läbi põneva arengu, ütleb ajakirjanik Erkki Koort nädalakommentaaris.

Idavedude skandaalis on Reformierakonna reiting püsinud suhteliselt stabiilne ning tegi alles nüüd väikese jõnksu alla. Peaministri reiting on küll langenud ning viimase uuringu kohaselt toetab kuni 2/3 inimestest peaministri lahkumist. Aga peaminister ei saa enam lahkuda. Esiteks on poliitilised oponendid kohati vinti üle keerates teda tsementeerinud ning teiseks vähendab see tema võimalust püüda Euroopas kõrgemaid ametikohti. Diskussiooni faktid enam ei sega.

Teistestki parteidest saavad rõõmustada aga vähesed, sest peaaegu keegi pole suutnud seda skandaali kasutada oma võimaluste parandamiseks. Siiski on üks partei, millel läheb paremini, palju paremini. Selleks on Isamaa, mille reiting on võtnud järsu suuna üles, saades teistest parteidest valijaid. Nähtavasti on neile kaotanud valijaid nii Reformierakond, EKRE, Eesti 200 kui kohe kindlasti Keskerakond.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles