RAINER SAKS Venelased ehitavad Mariupoli ja Donetski vahele uut magusat sihtmärki (2)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Sõda Ukrainas näitab, et Eesti kaitsevägi tegi omal ajal õige valiku, hankides relvastusse Rootsi päritolu CV90 lahingumasinad.
Sõda Ukrainas näitab, et Eesti kaitsevägi tegi omal ajal õige valiku, hankides relvastusse Rootsi päritolu CV90 lahingumasinad. Foto: Erik Prozes

Mariupoli ja Donetski vahele loodav raudtee näitab, kui sõltuvad on venelased raudteevedudest armee varustamisel, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Armeenia valitsus on seni vastu pidanud, kuid surve tänavatel kindlasti jätkub. Armeenia valituse olukorra teeb veidi lihtsamaks Venemaa prestiiži suur langus ning üldine arusaam, et Venemaa üritab Armeenia valitsust välja vahetada.

Armeeniasse jõudnud suur Karabahhi põgenike rühm ilmselt destabiliseerib veel aastaid Armeenia sisepoliitikat. Seda sõltumata sellest, kuidas praegune valitsus suudab neid vastu võtta ning nende integratsiooni korraldada. Revanšistlikud nõudmised jäävad sisepoliitikat mõjutama mitmeks valimistsükliks. Halvimal juhul võib see kõik paralüseerida normaalse poliitilise debati ning takistada riigi väljatulemist praegusest julgeolekupoliitilisest ummikust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles