EUROOPA PARLAMENDI LIIKMED Vägistamine on kuritegu, millele tuleb jõuliselt reageerida

Copy
Europarlamendi liikmed Frances Fitzgerald (EPP, vasakul) ja Evin Incir (S&D).
Europarlamendi liikmed Frances Fitzgerald (EPP, vasakul) ja Evin Incir (S&D). Foto: Emilie GOMEZ

Kutsume kõikide Euroopa liikmesriikide valitsusi tagama, et naistevastase ja perevägivalla tõkestamise direktiiv hõlmaks vägistamiskuritegusid. Sedavõrd jõhkra vägivallavormi kõrvalejätmine naistevastast vägivalda käsitlevast seadusest ei oleks mitte üksnes šokeeriv ja tagurlik, vaid solvav kõigi kodanike suhtes.

Euroopa mõistab järjepidevalt hukka vägistamise kasutamise relvana kolmandate riikide konfliktides. Praegu oleme aga olukorras, kus Euroopa Parlamendi ja liikmesriikide läbirääkimistel on tulnud ilmsiks, et enamik neist, sealhulgas Eesti, ei toeta vägistamise lisamist eelmainitud direktiivi. See on jahmatav ja vastuvõetamatu seiskoht, mis on selges vastuolus seaduse eesmärgiga kaitsta naisi seksuaalse vägivalla ja vägistamise eest.

Naistevastase vägivalla ja perevägivalla tõkestamise direktiiv on esimene seadus, mis käsitleb kübervägivalda, naiste suguelundite moonutamist, vägivalla ennetamist ja ohvrite kaitset. Euroopa naised väärivad kindlustunnet, et sellise vägivalla vastu võideldakse jõuliselt kõigis ELi liikmesriikides. Vajame turvalist Euroopat, mis tagaks kuritegude ennetamise, tõkestamise, ohvrite kaitse ja süüdlaste vastutusele võtmise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles