Jaak Valge Eesti kavatseb migratsioonisurve ees alistuda (10)

Jaak Valge
, ajaloolane, riigikogu ja Tartu volikogu liige (EKRE)
Copy
Jaak Valge
Jaak Valge Foto: Erakogu

Kui meil oleks Eestis selline riigiasutus, kus seiratakse ja analüüsitakse pidevalt ja koostoimes Eesti rahvastikuprotsesse ning pakutakse lahendusi, siis oleks selle asutuse sündimust jälgiv analüütik oma ülemusele mõned nädalad tagasi teatanud, et statistikaamet on ilmutanud andmed, mille kohaselt on uute eestimaalaste ilmaletulek esimesel poolaastal eelmise aasta sama ajaga võrreldes vähenenud üheksa protsenti, tõdeb poliitik Jaak Valge (EKRE).

Võib-olla oleks sellest tehtud ka pressiteade, kus oleks ettevaatlikult märgitud, et sel, 2023. aastal, purustame kindlasti sündide arvu eelmise aasta negatiivse rekordi: sündide arv jääb madalaimaks alates 1919. aastast, mis ajast seda numbrit teame.

Ka sündimuse summaarkordaja, mis kajastab keskmist laste arvu fertiilses eas naise kohta, jääb eelmisele aastale (1,41) alla ning pole välistatud, et ka selle näitajaga saavutame uue kõigi aegade negatiivse rekordi. Hoolimata sellest, et meil ei käi sõda, pole suurt majanduskriisi ega keerulist üleminekuaega. Senine madalpunkt (1,28) oli aastal 1998.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles