Mart Abel Tuleks kehtestada habeme- ja küünehooldusmaks (2)

Mart Abel
, Tartu Ülikooli kaasprofessor ja Tallinna Ülikooli dotsent
Copy
Päästjate meeleavaldus 14. septembril Vihula mõisa juures palkade külmutamise vastu.
Päästjate meeleavaldus 14. septembril Vihula mõisa juures palkade külmutamise vastu. Foto: Marianne Loorents/Virumaa Teataja

Selle põhjendusega saaks kergesti kehtestada uusi ja ka taaselustada mitmeid varemgi Eesti territooriumil kehtinud makse, kirjutab matemaatik Mart Abel.

Valitsus on võimalikku automaksu ja võimalikku kinnisvaramaksu põhjendanud näiteks sellega, et tahetakse maksustada pahesid (autode mootorite poolt tekitatud õhu saastamine) ja luksust (mitme eluaseme omamine). Sarnastele põhjendustele toetudes saaks kergesti kehtestada uusi ja ka taaselustada mitmeid varemgi Eesti territooriumil kehtinud makse.

Enamik meist on suuremate linnade tänavatel märganud, et viimase 20 aasta jooksul on tekkinud palju barbershop-tüüpi asutusi, kus pakutakse meestele habemeajamisteenuseid ja samuti erinevaid küünetehnikute salonge (vaadake, kui täis on need salongid reedeti pärast tööpäeva lõppu!). See näitab, et elanikel on piisavat vara, et maksta selliste luksuste nagu habeme või küünte hooldamine eest (mõlemat saaks teha ka iseseisvalt kodus).

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles