TRIIN TERAMÄE Meid juhiks nagu Karl Vaino (7)

Triin Teramäe
, «Eesti kool on eesti keele kodu» eestvedaja
Copy
KARL VAINO.
KARL VAINO. Foto: Postimees

Kommunistlik retoorika ja propaganda põlgas ja alavääristas etnilisust ja rahvuseid, sest see lõhestas töölisliikumist. Ideaaliks oli juurte ja rahvuseta nõukogude inimene. Kahjuks tundub, et Eesti riiki juhib sarnase tagurliku maailmavaatega valitsus ja peaminister, samu põhimõtteid propageerides ka 32 aastat pärast Nõukogude Liidu kokku varisemist, kirjutab Triin Teramäe.

Eesti Vabariigi peaministri esmane ametikohustus peaks vastavalt põhiseadusele olema kõikumatus usus ja vankumatus tahtes kindlustada ja arendada riiki, mis on loodud Eesti rahva riikliku enesemääramise kustumatul õigusel… ja mis peab tagama eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise läbi aegade. Ometi juhib aga Eesti riiki peaminister, kelle suhtumine eesti rahvusesse ja eestlastesse pärineb justkui nõukogude okupatsiooni ajast.

Sellel suvel toimunud erakondade esimeeste debatis arvamusfestivalil teatas peaminister Kaja Kallas Isamaa esimees Urmas Reinsalule: «Sa oled EKREga ikka täiesti ühte joont, et sa hakkad mõtlema, kes on eestlane. Meil on kodanikuriik. Eesti kodanik on Eesti kodanik. Õige eestlase defineerimisega läheme täiesti rappa.». Meenutab kangesti okupatsiooniaegset üllast eesmärki «natsionalismi jäänuste lõplikust kadumisest.»

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles