RAINER SAKS Aserid ründasid Venemaa vägesid, Zelenskõi kohtus Bideniga (2)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kohtus 21. septembril Washingtonis USA presidendi Joe Bideniga.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kohtus 21. septembril Washingtonis USA presidendi Joe Bideniga. Foto: Ukraine Presidency

Mitte ükski sõjaline operatsioon ei kulge täpselt plaanikohaselt ja täieliku kontrolli all. Karabahhis avasid Aserbaidžaani väed tule Vene sõjaväelaste auto pihta, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks, kes analüüsib ka Ukraina vabadussõja värskeid sündmusi.

Rünnakus Vene sõjaväelaste auto pihta sai teiste hulgas surma Venemaa Karabahhi kontingendi asejuht. Ta võis olla oma teenistuskohaga seni suhteliselt rahul, võrreldes Ukrainas sõdivate kolleegidega.

Ei ole teada konkreetne põhjus, miks tuli auto pihta avati. Igatahes pidas Aserbaidžaani president vajalikuks kiiresti vabandada Venemaa ees toimunu pärast, et vältida seni väga hästi kulgenud operatsiooni väljumist kontrolli alt. On teateid ka mõne Armeenia üksuse kohta, kes on keeldunud täitmast korraldust mitte osutada relvastatud vastupanu ning kohati on puhkenud edasiliikuvatel aseri üksustel nendega tulevahetusi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles