Pärtel-Peeter Pere Kõlvarti suund itta ehk interrinde tagasitulek

Pärtel-Peeter Pere
, Riigikogu liige ja Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni juht
Copy
Tallinna abilinnapea Andrei Kante sõnul on Tallinnas üleminek eestikeelsele haridusele väga keeruline.
Tallinna abilinnapea Andrei Kante sõnul on Tallinnas üleminek eestikeelsele haridusele väga keeruline. Foto: Eero Vabamägi

Mihhail Kõlvarti saamine Keskerakonna esimeheks pani paljud meie ühiskonnas rääkima lugu klaaslagede purustamisest ning integratsiooni toimimisest. Muidugi tahaks me elada rahvuspingeteta ühiskonnas, aga Keskerakond hoiab venekeelset paralleelmaailma ehk oma valijaid. Savisaare ja Interrinde ajastu vaim on tagasi.

Küsimusele, milline on Mihhail Kõlvarti juhitav Keskerakond, vastas Kõlvart ise saates «Aktuaalne kaamera», et Savisaare pärand elab edasi ja seda tuleb au sees hoida. Raul Rebane kirjutas suurepärase meenutuse, mis see savisaarelik pärand on (ERR 06.09. «Raul Rebane: savisaarlus on ajale jalgu jäänud»). Näiteks Euroopa Liiduga liitumisele vastutöötamine ja hääletamine, Gruusia sõda ei mõistetud hukka, Krimmi annekteerimist Savisaar hukka ei mõistnud, Putini erakonnaga sõlmiti koostöölepe ning eestikeelsele haridusele töötati kõvasti, pikalt ja edukalt vastu.

Kõlvartil on õigus: savisaarelik töö eestikeelsele haridusele vastutöötamisel jätkub 100 protsenti. Näiteks ütles Kevadel Kõlvarti ettepanekul abilinnapeaks määratud Andrei Kante (KE) töötab nii, nagu peab, rääkides 70-pealise kommunikatsiooniaparaadi toel lugusid sellest, kuidas eestikeelsele haridusele üleminek on pea võimatu... Selle asemel, et ise lahendusi otsida. Opositsiooni ettepanekute arutamise asemel tegeletakse okupatsiooniaegsete isiklike rünnakutega. Vähemasti suvise pealinna lisaeelarvesse meie muudatusettepanek kahekordistada õpetajate koolituste eelarvet võeti vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles