ANALÜÜS Mis saab Tšetšeenias peale Kadõrovit? (1)

Erkki Koort
, julgeolekuekspert
Copy
Pole selge, kas Tšetšeenia juht Ramzan Kadõrov on praeguseks elus või surnud. Kindlasti ei jätku tema surma korral Tšetšeenia eristaatus praegusel kujul.
Pole selge, kas Tšetšeenia juht Ramzan Kadõrov on praeguseks elus või surnud. Kindlasti ei jätku tema surma korral Tšetšeenia eristaatus praegusel kujul. Foto: Musa Sadulayev

Venemaa on sisuliselt olnud aastaid feodaalse Tšetšeenia koosseisus, kuigi neile enestele tundub vastupidi. Mis võib juhtuda nüüd, kui Kadõrovi tulevik on segane, kirjutab Postimehe ja Sisekaitseakadeemia julgeolekuekspert Erkki Koort.

15. septembri paiku hakkasid levima suhteliselt laialdased kuuldused Tšetšeenia isevalitseja Ramzan Kadõrovi väga kehvast tervislikust seisundist ja päev hiljem koguni surmast. Peatselt ilmus Kadõrovi Telegrami kanalisse video, kus ta jalutab vihmas ja teatab, et temaga on kõik korras. Milline osa on tõde, milline mitte, on keeruline öelda.

Viimasel ajal on olnud väga palju erinevaid infokilde Kadõrovi halvenevast tervisest ja võimalikust mürgitamisest. Võimalik, et see kõik on vaid infomüra. Võimalik, et info surma kohta loodi üldsegi mingite lekete kontrollimiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles