HEIKI KOHAL Kuidas lõpetada poliitiline tsirkus? (8)

Heiki Kohal
, Esseist
Copy
Aasta oli 2016: alati nii enesekindla Taavi Rõivase ilmes väljendub pinge. Ta kinnitas, et vabatahtlikult tagasi ei astu ning langeb, saapad jalas.
Aasta oli 2016: alati nii enesekindla Taavi Rõivase ilmes väljendub pinge. Ta kinnitas, et vabatahtlikult tagasi ei astu ning langeb, saapad jalas. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kaja Kallase soovimatus võtta poliitilist vastutust on sobiv ajend, et teha väike ülevaade, kuidas on Eesti poliitikas toimunud poliitilise vastutuse võtmine, mõnikord suuremal või vähemal määral vastumeelselt.

Et autoril Heiki Kohal on öelda palju, jagame järgneva teksti loetavuse huvides kaheks. Praeguses – esimeses osas – keskendub autor meie väikese riigi poliitikamaastiku üldiseloomustusele. Järgmise nädala lõpus ilmuv teine osa lahkab viimase aasta sündmuseid ning püüab pakkuda mõned praktilised lahendused üha trööstitumana näiva olukorra parandamiseks.

Selle artikli pealkiri võiks sama hästi olla ka «Kuidas seljatada poliitiline kultuuritus?», «Kuidas sundida poliitikuid ausaks?», «Mida teha, et meie riigijuhid hakkaks oma tegude ja käitumise eest vastutama?» või ka lihtsalt: «Kuidas jõuda hea riigijuhtimiseni?».

Pean tunnistama, et otsus kasutada sõna «tsirkus» sündis mõneti emotsioonide mõjul, mis teatavasti ei ole objektiivset arutluskäiku taotledes kõige parem toon. Ent samas – kui vaadata, mis juba aastaid meie poliitilisel maastikul on toimunud, ei olegi mu eksimus ehk nii väga suur?

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles