RAINER SAKS Ukraina meredroonirünnakud on tõhusamad, kui Venemaa paista laseb

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Admiral Makarov.
Admiral Makarov. Foto: photomatika/Shutterstock

Laupäeval ilmusid meediasse videokaadrid, kuidas Vene puksiirid transpordivad Sevastopoli sadamasse fregatti «Admiral Makarov» ja raketikaatrit «Saum». See tähendab, et Ukraina meredroonid on siiski olnud palju tulemuslikumad, kui Vene ametlikud teated on neist kõnelenud, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Kolm Musta mere laevastiku käsutusse alles jäänud suurt meredessantlaeva viidi igaks juhuks ära Aasovi merele. Ilmselt oleks teekond Ukraina droonidele sinna liiga pikk, kuid laevad jäävad Aasovi merel potentsiaalselt teiste ründerelvade ulatusse. Kokkuvõttes võib öelda, et Vene merevägi taandub. Kui Ukraina suudab Vene laevastiku suruda baasidesse, siis arvestades Vene sõjalise planeerimise põhimõtteid, ei ole neil võimalik Ukraina lõunarindel enam edukalt sõdida.

Vene armee korraldas laupäeval rünnaku Iskanderi rakettidega Harkivi linnale. Ilmselt oli tegemist suhteliselt kiiruga korraldatud vastusega Ukraina rünnakutele Krimmis ja Musta mere laevastiku pihta, et üritada saavutada mingisugust tasakaalu strateegilise kommunikatsiooni tasandil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles