ERKKI KOORT Unustage ära! Eestisse Narva töörahva kommuuni ei tule (11)

Erkki Koort
, julgeolekuekspert
Copy
Eesti-Venemaa piiril Narvas. 
Eesti-Venemaa piiril Narvas. Foto: Konstantin Sednev

Eesti peab olema nõudlik ja järjepidev oma reeglite jõustamisel ning selgelt edastama sõnumit «meie riik, meie reeglid». Viimase nädala sündmused on toonud taas esile mõnede inimeste varjatud ihaluse okupatsiooniaja järele, kirjutab Postimehe ja Sisekaitseakadeemia julgeolekuekspert Erkki Koort.

Keskerakonna juht vahetus 10. septembril ning kohe algasid provintsilinnas Narvas võimuvärelused. 13. septembril otsustas Eesti keelata Venemaa Föderatsiooni numbritega sõidukite sisenemise riiki. Need kaks sündmust on omavahel seotud rohkem kui seeläbi, et piir on Narva linnas.

Mihhail Kõlvart on kahtlemata teistsugune juht kui Jüri Ratas. Kavalam, segase minevikuga ja ei näita solvumist välja ning kindlasti ei käi tortidega lepitamas. Tundub, et Kõlvart haaras Keskerakonnal sarvist juba enne, kui temast sai erakonna esimees. Tema konkurent Tanel Kiik on tunnistanud, et mitmed piirkondade juhid ei vastanud tema kõnedelegi, rääkimata kohtumisest. See käitumismuster pole juhus. Mitte et Kõlvart suhtlemise ära oleks keelanud, kuid piisavalt võimukana püütakse tema soove aimata ning vastavalt sellele ka toimida.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles