Kristjan Järvan Riik – see on peaministri ego (14)

Kristjan Järvan
, ettevõtja (Isamaa)
Copy
Ministri närviproov: Kristjan Järvan. 03.08.2022, Tallinn.
Ministri närviproov: Kristjan Järvan. 03.08.2022, Tallinn. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Praegu tuleb küsida, mida Eesti riik saab ja mida kaotab peaministri vahetusest, kirjutab ettevõtja Kristjan Järvan (Isamaa).

Poliitikas on üks olulisemaid oskusi võime kaaluda iga otsuse positiivseid ja negatiivseid tagajärgi – kes võidab ja kes kaotab, mida saame ja mida anname. Riigimehelikkuse definitsiooni tasuks samuti siit otsida – isik, kes on nõus loobuma isiklikust hüvest selle nimel, et riigil läheks paremini. Praegune idavedude skandaal on põhjustanud äraspidise näite riigimehelikkusest. Ka praeguses olukorras on vajalik küsida – mida Eesti riik saab ja mida kaotab peaministri vahetusest.

Mäletan esimest korda, kui nägin Reformierakonna praegust esimeest selles rollis. See oli Paides Arvamusfestivalil 2018. aasta suvel, kus toimus erakonna esimeeste debatt. Avasõnade ringis tekkis olukord, kus moderaator küsis Reformierakonna esimehelt täpsustava küsimuse tema sõnavõtu vahele. Selle peale tekkis Reformierakonna esindajal automaatne kaitserefleks – miks te mulle vahele segate, meestele te küll vahele ei sega!? Sellest ohvrimentaliteedist pole kahjuks meie tänane peaminister jätkuvalt vabaks saanud. Küll kiusab opositsioon, siis kiusab ajakirjandus – nüüd ka president ja üleüldse kaks kolmandikku rahvast. On alles šaakalid.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles