HUGO RIFKIND Elon Muski võim Ukraina üle on hirmutav (5)

Hugo Rifkind
, kolumnist
Copy
Miljardär Elon Muskil on võimu, et mõjutada Ukraina sõja kulgu.
Miljardär Elon Muskil on võimu, et mõjutada Ukraina sõja kulgu. Foto: Shutterstock

Ukraina sõjapingutus on sõltuv Starlinki internetiühendusest, mis annab tehnoloogiamiljardärile võimu elu ja surma üle, kirjutab kolumnist Hugo Rifkind.

Elon Muskile meeldib olla asjasse segatud. Võib-olla mäletate tillukest hullumeelset allveelaeva, mille maailma rikkaim mees ehitas, kui teismelised poisid 2018. aastal Tai koopasse kinni jäid. Ainult selleks, et üks päästemissioonil osalenud sukeldujatest saaks öelda, et see on suhtekorraldustrikk ja kasutu ning Musk võib «toppida oma allveelaeva sinna, kus see haiget teeb». Vastuseks nimetas Musk teda «pedomeheks» ja paar läks laimusüüdistusega kohtusse. Väärikas? Ei ole.

Kui Venemaa eelmisel aastal Ukrainasse tungis, oli tema abi palju enam oodatud. Pärast seda, kui esimesed rünnakud Ukraina interneti maha võtsid, kasutas asepeaminister Mõhhailo Fedorov Twitterit, mida Musk siis veel ei omanud, et anuda ligipääsu Muski satelliitinternetiteenusele Starlink. See oli nutikas psühholoogia, sest Musk elab Twitteris ja ihkab selle kasutajate heakskiitu, ning ühe päeva jooksul teatas ta uhkelt, et see saab tõepoolest teoks.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles