GERRY KONNOV Mida teeb Venemaa Eestist veetud metalliga? (23)

Gerry Konnov
, ettevõtja (Isamaa)
Copy
Sanktsioonide rakendamine ja toorainekraanide kinnikeeramine on end tunda andnud ettevõtluses. Eriti keeruline paistab olukord metallitööstuses, kus põhitoore tuli seni Venemaalt ja Ukrainast. Samas on kummaline, et Venemaa on praegu huvitatud Eestist lehtmetalli sisseveost.
Sanktsioonide rakendamine ja toorainekraanide kinnikeeramine on end tunda andnud ettevõtluses. Eriti keeruline paistab olukord metallitööstuses, kus põhitoore tuli seni Venemaalt ja Ukrainast. Samas on kummaline, et Venemaa on praegu huvitatud Eestist lehtmetalli sisseveost. Foto: Elmo Riig

Tänasel päeval ei ole vist Eestis kedagi, kes ei teaks Kaja Kallase, Arvo Halliku, Metaprindi ning Stark Logisticsi temaatikat. Paljud ei mõista – sealhulgas ka Kaja Kallas ise – miks seda nõnda tähtsaks peetakse ja peavad seda opositsioonipoolseks kiusamiseks.

Esiteks, see seda tõesti ei ole, sest Kaja Kallas on kogu oma kuvandi üles ehitanud Venemaa-vastasusele. Sõjaprintsess, kes tuleb väikesest postsovjetlikust riigist ja näitab Venemaa tegelikku palet ülejäänud maailmale. Nüüd aga tuleb välja, et samal ajal lõikab ta oma pere kasu Venemaaga äripidamisest.

Seda on kõik juba kuulnud ja siinkohal rohkem sellele aega ei kuluta. Küll aga on mõttesse tulnud hoopis teised nüansid. Kogu temaatika algseks põhjuseks on lehtmetalli vedu Eestist Venemaale, mis on pärast Ukraina vabadussõja algust mitmekordistunud. Mulle tundub see natuke imelik.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles