Heidi Jõks Kust tuleb keskkonnateadlikum eestlane? Loodusmuuseum vajab uut hoogu

Heidi Jõks
, Eesti Loodusmuuseumi direktor
Copy
Heidi Jõks, Eesti Loodusmuuseumi direktor
Heidi Jõks, Eesti Loodusmuuseumi direktor Foto: Erakogu

Eesti Loodusmuuseum vajab hädasti uut maja, mis oleks ligipääsetav ja mis aitaks kaasa ka kliimaeesmärkide paremale teadvustamisele, kirjutab Eesti Loodusmuuseumi direktor Heidi Jõks.

Looklev järjekord muuseumi ukse taga, ummik fuajees, gruppidele äraütlemisest stressis õpetajad, õhu- ja ruumipuuduses vaevlevad külalised ja niisketes keldrites nõuetele vastavaid hoiutingimusi ootavad loodusteaduslikud kogud on vaid väike loetelu märksõnadest, mis kaasnevad alanud õppeaastaga Eesti Loodusmuuseumis ning iseloomustavad ühte tavavapärast septembrikuu hommikupoolikut. See pilt avaneb muuseumis, mis on uuringute järgi usaldusväärseim keskkonnainfo andja riigis ja üks olulisemaid partnereid rohereformi läbiviimise juures, sest keskkonnateadlik ja loodushoidlikult käituv eestimaalane on selle reformi edu tegelik pant.

Praegu lisab ärevust ka teadmine, et juba loetud päevade päevast võib selguda meie muuseumi edasine staatus. Nimelt otsustab valitsus, kas Loodusmuuseum saab endale kauaoodatud ja -lubatud Keskkonnamaja Lennusadama kõrvale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles