MIKK SALU Kaja Kallase veider vimm ajakirjanduse vastu (26)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Kaja Kallasel on viimastel nädalatel tulnud vastata ebamugavatele küsimustele
Kaja Kallasel on viimastel nädalatel tulnud vastata ebamugavatele küsimustele Foto: Madis Veltman

Viimati tuli see välja Kaja Kallase hiljutises intervjuus Vilja Kiislerile, kus peaminister taas läks mingites kohtades ajakirjanduse ründamise teed. Seda on olnud märgata ka varem ja ammu enne praegust idavedude skandaali. Kallasel on kohati mingi imelik vimm või kiiks Eesti ajakirjanduse suhtes, kirjutab ajakirjanik Mikk Salu.

Nii Kiislerile antud intervjuus kui ka mõnel korral varem on Kallas muu hulgas välja käinud sookaardi, et kuna tema on naine, siis teda kuidagi rünnatakse rohkem või kuna ta on naine, siis tal pole nii head klappi Eesti (mees)ajakirjanikega.

Ma ei tea. Võib-olla, aga võib-olla ka vastupidi. Olen ise korduvalt Kaja Kallast intervjueerinud ja isikliku kogemuse järgi (mis muidugi on täiesti subjektiivne) on juhtunud vastupidi. Kuna ta on sümpaatne naisterahvas, siis on olnud olukordi, kus Kallas on mingile küsimusele andnud nõrga vastuse, aga olen jäänud pooleks sekundiks kõhklema ja selle asemel, et nõrk vastus jätkuküsimusega ära karistada, lasknud pallil maha kukkuda. Mõne meespoliitiku suhtes sellist kõhklust ründava või terava küsimuse osas ei teki.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles